Kipsalon
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
350 gram ovenfrites
200 gram kipfilet
5 gram shoarmakruiden
30 gram geraspte kaas
150 gram cherrytomaatjes
200 gram komkommer
1 à 2 knoflookteentjes
5 gram bieslook
60 gram yoghurt
30 gram fritessaus
100 gram ijsbergsla
De geschiedenis van shoarma gaat terug tot in 1800 met de uitvinding van de döner kebab. Hacı İskender en zijn grootvader Sabit Efendi verkochten te paard kebab. Sabit Efendi kwam op een dag met het idee om het vlees verticaal in plaats van horizontaal te grillen. Zodoende zou er volgens hem minder rook ontstaan.
Bereiding
Verwarm de oven voor op en bak de ovenfrites volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en kruid met de shoarmakruiden.
Verhit een scheutje olie in de pan en bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan.
Haal de ovenfrites uit de oven en stort ze op de bodem van een grote ovenschaal.
Verdeel de kip tussen de frites en strooi de geraspte kaas erover. Zet de kipsalon voor een paar minuten terug in de oven, zodat de kaas kan smelten en de kip verder kan garen.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in halve maantjes. Hak de knoflook en bieslook fijn en meng met de yoghurt en de fritessaus. Voeg naar smaak peper, zout en eventueel citroensap toe.
Haal de kipsalon uit de oven en serveer met de sla, rauwkost en de knoflooksaus.