Kipsalon 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

350 gram ovenfrites

200 gram kipfilet

5 gram shoarmakruiden

30 gram geraspte kaas

150 gram cherrytomaatjes

200 gram komkommer

1 à 2 knoflookteentjes

5 gram bieslook

60 gram yoghurt

30 gram fritessaus

100 gram ijsbergsla


De geschiedenis van shoarma gaat terug tot in 1800 met de uitvinding van de döner kebab. Hacı İskender en zijn grootvader Sabit Efendi verkochten te paard kebab. Sabit Efendi kwam op een dag met het idee om het vlees verticaal in plaats van horizontaal te grillen. Zodoende zou er volgens hem minder rook ontstaan. 

Bereiding

Verwarm de oven voor op en bak de ovenfrites volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en kruid met de shoarmakruiden.

Verhit een scheutje olie in de pan en bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan.

Haal de ovenfrites uit de oven en stort ze op de bodem van een grote ovenschaal.

Verdeel de kip tussen de frites en strooi de geraspte kaas erover. Zet de kipsalon voor een paar minuten terug in de oven, zodat de kaas kan smelten en de kip verder kan garen.

Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in halve maantjes. Hak de knoflook en bieslook fijn en meng met de yoghurt en de fritessaus. Voeg naar smaak peper, zout en eventueel citroensap toe. 

Haal de kipsalon uit de oven en serveer met de sla, rauwkost en de knoflooksaus.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin