Tonijn burger
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
1,5 rode ui
200 gram verse tonijnsteak
1 citroen
1 eetlepel kappertjes
Peper en zout
2 hamburgerbroodjes
1 aubergine
50 gram aspergetips
6 eetlepels pesto
3 eetlepels zure room
3 eetlepels olijfolie
2 blaadjes sla
Anders dan de meeste vissen, die wit vlees hebben, heeft de tonijn roze vlees. Dit komt door het myoglobine in de spieren van de tonijn.
Bereiding
Pel de rode ui en hak heel erg fijn. Snijd de tonijn in grove stukken en hak in een keukenmachine fijn. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep samen met de kappertjes door het tonijnmengsel en schep 2/3 van de rode ui door de tonijn. Breng op smaak met zout en peper Vorm burgers van ca. 1,5 cm dik en ter grootte van een broodje en plaats ze voor 30 minuten in de koelkast.
Halveer de hamburgerbroodjes en rooster ze aan de snijkant in een droge koekenpan. Snijd de aubergine in plakken van ca. 1/2 cm dik. Bestrijk de aubergine plakken en aspergetips met de helft van de pesto en gril ze in een grillpan tot de groenten grilstreepjes krijgen.
Meng in een kommetje de zure room met de rest van de pesto tot een groene saus en zet apart. Haal de burgers uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 3-5 minuten rondom bruin.
Besmeer de onderste helft van het hamburgerbroodje met de groene pestosaus. Leg de tonijnburgers erop, verdeel de plakken aubergine en aspergetips erover, garneer met blaadjes sla en bestrooi met de overige fijngehakte rode ui. Leg het bovenste deel van de broodjes erop.