Bruschettas (divers)

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Brood

Olijfolie

Wit boerenbrood, desembrood of chiabatta

Zout en peper

Teentjes knoflook

Tomaat (variant 1)

1 rode ui

2 teentjes knoflook

5 rijpe pomodori tomaten

1/2 bosje basilicum

Tomaat (variant 2)

4-6 rijpe stevige tomaten

1/2 bosje basilicum

2 eetlepels olijfolie 

Zout & peper 

Geitenkaas & parmaham 

100 gram verse geitenkaas

4 plakjes parmaham

Honing

Balsamico siroop

Zalm

150 gram roomkaas

Verse basilicum

100 gram gerookte zalm

1 komkommer

Zout & Peper

1 citroen

Chilipepervlokjes

Gekarameliseerde rode ui met pecorino

3 rode uien

2 Laurierblaadjes

1 takje verse rozamarijn

2 eetlepels rode wijnazijn

50 gram bruine basterdsuiker

100 gram pecorino

Zout & peper

Bereiding

Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel het brood met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in ca. 6 minuten goudbruin en krokant. Wrijf het brood in met de knoflook.

Tomaat (variant 1)

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de tomaten in gelijke stukjes. Scheur de basilicum.

Meng in een kom de ui, knoflook, tomaten, basilicum en een scheut olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood 

Tomaat (variant 2)

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en de steelaanzet. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe deze in een kom.

Was en droog de basilicum. Trek de blaadjes van de stelen en snijd ze in repen. Doe het besilicum bij de tomaten, samen met 2 eetlepels olijf olie zout en peper. 

Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood en besprenkel eventueel nog met wat olijfolie. 

Geitenkaas & Parmaham

Beleg een sneetje brood met Parmaham en verkruimel er wat blokjes geitenkaas over. Besprenkel de broodjes tot slot met wat honing en balsamico siroop.

Zalm

Snijd de basilicum in kleine reepjes. Rasp de schil van de citroen. Snijd een aantal dunne plakjes van de komkommer. 

Meng de roomkaas met het basilicum, de citroenrasp, zout en peper.

Besmeer de broodjes met het roomkaasmengsel, leg een plakje zalm en komkommer op het roomkaasmengsel en garneer met een klein beetje chilipepervlokjes.

Gekarameliseerde rode ui met pecorino

Hak de rode ui fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de rode wijnazijn, takje rozemarijn, laurierblaadjes en suiker toe en bak dit zachtjes in ongeveer 25-30 minuten tot een een stroperige structuur heeft. Rasp de pecorino.

Schep op ieder broodje een eetlepel rode ui mengsel en bestrooi met een beetje pecorino. 


Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin