Kokos ananas (nieuw)
4 porties
Ingrediënten
1 Ananas
400 milliliter Kokosmelk
100 gram Basterdsuiker
150 gram Kokosrasp
Kokosmelk wordt gemaakt door vers kokosvlees te pureren met water. Dat geheel wordt door een zeef geschonken en de vloeistof die over blijft is kokosmelk.
Bereiding
Schil de ananas en snijd hem vervolgens verticaal in kwarten. Snijd het midden uit ieder kwart en snijd vervolgens iedere kwart ananas in 4 parten.
Meng de kokosmelk met de basterdsuiker en doe deze in een schaal. Leg de stukken ananas er in en zet dit minimaal 4 uur weg.
Haal na 4 uur de stukken ananas uit de kokosmelk met suiker en leg ze op een rooster om een uurtje in te drogen.
Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de stukken ananas dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ananas 5 minuten en keer de stukken vervolgens om. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de ananas nog eens 5 minuten.
Strooi ondertussen de geraspte kokos op een bord. Haal na de tweede 5 minuten de stukken ananas van de BBQ en rol ze door de geraspte kokos. Leg de stukken daarna weer op de BBQ en rooster ze nog een paar minuutjes aan beide kanten. Let er hierbij op dat de kokos niet te veel verbrandt.
Haal de parten ananas nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!