Zoet-hartige kwartaart met kersen

Nagerecht voor 6-8 personen

Ingrediënten 

100 gram feta

300 gram volle verse roomkaas

40 gram fijne kristalsuiker

1 kleine citroen, rasp er 1 theelepel schil af

130 ml slagroom

2 eetlepels olijfolie, voor erbij


Crumble

100 gram blanke hazelnoten, grof gehakt

30 gram boter, uit de koelkast, in blokjes van 2 cm

80 gram amandelmeel

25 gram fijne kristalsuiker

1 theelepel zwart sesamzaad (of wit)

1/8 theelepel zout


Kersencompote

600 gram ontpitte diepvrieskersen ontdooid

90 gram fijne kristalsuiker

4 anijssterren

1 sinaasappel, schaaf er 4 smalle repen schil vanaf


6-8 glaasjes om het dessert in te serveren.

Bereiding

Breek de feta in een grote kom met een spatel in kleine stukjes en roer ze zo glad mogelijk. Voeg de verse roomkaas, suiker en citroenrasp toe en roer met een garde alles door elkaar. Giet de room erbij een roer rustig tot het kwarkmengsel zo dik is dat het in model blijft. Laat het tot gebruik in de koelkast opstijven.

Verhit de oven tot 180 graden.

Doe voor de crumble de hazelnoten met boter, amandelmeel en suiker in een kom. Wrijf met de vingertoppen de boter door de overige ingrediënten tot het mengsel de consistentie van broodkruim heeft. Roer het sesamzaad en het zout erdoor en strijk het mengsel uit op een bakplaat. Bak de koek in de oven in circa 12 minuten goudbruin.

Doe voor de compote de kersen met suiker, steranijs en sinaasappelschil in een middelgrote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Breng alles aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus gebonden is (hij zal bij het afkoelen dikker worden). Zet de saus opzij om hem tot kamertemperatuur af te laten koelen. U kunt de steranijs en sinaasappelschil weggooien.

Schep voor u het gerecht gaat serveren een flinke schep van het kwarkmengsel in elk glaasje en verdeel de helft van de verkruimel de crumble erover. Lepel de kersencompote hierop en bestrooi met de overgebleven crumble. Besprenkel de desserts met olijfolie en dien ze op. 



Amandelmeel is een voedzaam en glutenvrij meel. Het grote voordeel van het toepassen van amandelmeel is dat het goede (onverzadigde) vetten bevat die je bloedsuikerspiegel meer stabiel laat zijn in vergelijking met een koolhydraatrijk meel zoals tarwe of spelt. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin