Ananascrumble
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten
185 gram bloem
145 gram suiker
15 gram geraspte kokos
100 gram gezouten roomboter
500 gram verse ananasstukjes of uit de diepvries
1 limoen, schoongeboend
125 gram crème fraîche
Extra nodig: ovenschaal 20 x 30 cm.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe ondertussen de bloem, 100 gram suiker en de geraspte kokos in een kom. Snijd de boter in blokjes. Voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.
Doe de ananasstukjes in de ovenschaal. Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit. Voeg de rest van de suiker toe en schep om. Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op.
Variatie: in plaats van ananas kun je ook ander diepvriesfruit gebruiken.