Ananascrumble

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

185 gram bloem

145 gram suiker

15 gram geraspte kokos

100 gram gezouten roomboter

500 gram verse ananasstukjes of uit de diepvries

1 limoen, schoongeboend

125 gram crème fraîche


Extra nodig: ovenschaal 20 x 30 cm. 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe ondertussen de bloem, 100 gram suiker en de geraspte kokos in een kom. Snijd de boter in blokjes. Voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.

Doe de ananasstukjes in de ovenschaal. Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit. Voeg de rest van de suiker toe en schep om. Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op. 


Variatie: in plaats van ananas kun je ook ander diepvriesfruit gebruiken.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin