Limoncello Smifreddo
Nagerecht voor 8 personen
Ingrediënten
Rasp en sap van 2 citroenen
4 eetlepels fijne kristalsuiker
160 ml limoncello
325 gram lemoncurd
250 gram verse, stevige roomkaas
250 gram mascarpone
34 lange vingers
Citroensiroop
100 gram fijne kristalsuiker
1 citroen, de schil in flinterdunne reepjes
Sap van 1 citroen
Extra nodig: cakevorm van 1 liter ruim en plasticfolie
Bereiding
Meng in een schaal de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de Limoncello.
Klop in een andere kom de lemoncurd met de roomkaas goed door elkaar. Klop de mascarpone er door.
Bekleed een cakevorm met plasticfolie, de folie moet er ruim overheen hangen.
Doop +/- 8 lange vingers in het Limoncellomensel en beleg de bodem van de cakevorm er mee. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Dek de cakevorm helemaal af met het overhangend plasticfolie. En zet de semifreddo minstens 6 uur in de vriezer om op te stijven.
Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de citroenschil in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat het 5-6 minuten licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.
Neem de semifreddo 15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Stort op een schaal en snijd in dikke plakken. Doe er wat citroensiroop over en serveer.
Een semifreddo is een een half bevroren dessert met de textuur van bevroren mousse. Vertaald vanuit het Italiaans betekend semifreddo "half koud".