Portobello’s met Peer, Blauwe Kaas & Walnoot

4 porties

Ingrediënten 

4 Portobellos

80 gram Blauwaderkaas

4 eetlepels Gehakte Walnoten

1 Peer

Versgemalen Zwarte Peper

1 eetlepel Olijfolie


Een portobello is niets anders dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. De smaak van portobello is sterker dan die van kastanjechampignons. Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland.  

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Verwijder de stelen van de portobellos. Schil de peer en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Meng in een mengkom met de gehakte walnoten. Brokkel er vervolgens de blauwaderkaas bij en meng door elkaar.

Verdeel het mengsel van peer, blauwe kaas en walnoten over de portobellos. Druppel er vervolgens wat olijfolie over en bestrooi met een klein beetje zwarte peper.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de portobellos dan op de BBQ en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Gaar de portobellos nu ongeveer een kwartier, zodat de peer zacht kan worden en de blauwe kaas een beetje smelt.

Haal de portobellos na die 15 minuten van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Laat ze vervolgens een paar minuten rusten en serveer daarna. Eet smakelijk!

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin