Kip met honing en mosterd

Pollo Rebozado con Miel y Mostaza

Ingrediënten

3 kipfilets, in blokjes van 2 1/2 cm

Zout & peper

2 eieren

Bloem

4 eetlepels olijfolie

8 eetlepels vloeibare honing

1 theelepel Franse mosterd

1 theelepel sojasaus


Mosterd werd in de Middeleeuwen altijd genuttigd tijdens de maaltijd. Het zou namelijk de spijsvertering op gang helpen. Kwam de mosterd na de maaltijd, ja dan had het dus geen nut meer. 

Bereiding

Doe de blokjes kip in een kom en strooi er zout en peper over. Breek de eieren hierboven en werk de kip er met de handen doorheen.

Voeg zoveel bloem toe dat zich een dik beslaglaagje om de stukjes kip vormt. Dit beslaglaagje moet zo dik vloeibaar zijn dat het niet druipt.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip onder regelmatig omscheppen in circa 15 minuten goudbruin.

Haal de pan van het vuur; bestrooi de kip met zout en peper

Men de honing met de mosterd en de sojasaus. Verdeel dit mengsel over de kip en serveer direct.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin