Kip met honing en mosterd
Pollo Rebozado con Miel y Mostaza
Ingrediënten
3 kipfilets, in blokjes van 2 1/2 cm
Zout & peper
2 eieren
Bloem
4 eetlepels olijfolie
8 eetlepels vloeibare honing
1 theelepel Franse mosterd
1 theelepel sojasaus
Mosterd werd in de Middeleeuwen altijd genuttigd tijdens de maaltijd. Het zou namelijk de spijsvertering op gang helpen. Kwam de mosterd na de maaltijd, ja dan had het dus geen nut meer.
Bereiding
Doe de blokjes kip in een kom en strooi er zout en peper over. Breek de eieren hierboven en werk de kip er met de handen doorheen.
Voeg zoveel bloem toe dat zich een dik beslaglaagje om de stukjes kip vormt. Dit beslaglaagje moet zo dik vloeibaar zijn dat het niet druipt.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip onder regelmatig omscheppen in circa 15 minuten goudbruin.
Haal de pan van het vuur; bestrooi de kip met zout en peper
Men de honing met de mosterd en de sojasaus. Verdeel dit mengsel over de kip en serveer direct.