Courgettes met Dille
Calabacines a las Hierbas
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
30 gram boter
1 ui, fijngehakt
1 theelepel knoflook, fijngehakt
450 gram courgettes, in dikke plakjes, in vieren
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel dille, fijngehakt
Zout naar smaak
Dille is bekend om visgerechten op smaak te brengen. Geen enkel kruid past zo goed met vis. In gerechten wordt dille helemaal op het einde toegevoegd. Gekookt of gebraden verliest het zijn smaak.
Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Draai het vuur hoger, voeg de courgetteplakjes en zwarte peper toe en schep alles om.
Bak de courgetteplakjes 5 tot 10 minuten tot ze aan beide kanten gaar zijn.
Bak de courgetteplakjes tot ze bruin kleuren. Strooi er paprika, dille, zout en peper over.